Porre/kartoffelsuppe med saltede mandler

I disse kolde dage er det lækkert med en portion suppe at, varme sig på. Denne er hurtig at lavet, mætter godt og så er de fleste ingredienser nogle, der er en del af mit basis varelager.

wp-1455794175411.jpg

Ingredienser til suppen:
Olie til stegning
1 løg, finthakket
5 fed hvidløg, presset
3 porrer, skiveskåret
1 kg kartofler, i tern
2 grønsagsbouillon terninger
1 l vand
300 g pikantost
Salt og peber
Citronsaft
Honning

Fremgangsmåde til suppen:
Rens og snit alle grønsagerne.
Svits løg, hvidløg og porre i olie.
Tilsæt kartoflerne og svits med.
Kom bouillonterningerne i gryden og hæld vand på.
Kog til kartoflerne er klar, ca 20 min.
Lav mandlerne imens, se nedenfor.
Tilsæt pikantost og smag til med salt, peber, citronsaft og honning.

Ingredienser til mandler:
50 g mandler
1/2 tsk salt
1 tsk vand

Fremgangsmåde til mandler:
Bland alle ingredienserne i en skål og sæt i mikro ovnen.
Giv dem 1-3 min og hold øje med dem. De er færdige når vandet er fordampet.
Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle.
Server suppen i skåle, toppet med mandlerne.

Skriv en kommentar